25. marraskuuta 2014

Suklainen kahvikakku

Tukholmasta jäi käteen hauskat kakkukoristeet, jotka pääsivät suklaiseen kahvikakkuun. Synttärisankari ei niinkään välitä makeista kakuista, mutta halusin kuitenkin leipoa jotain.

Suklainen kahvikakku


170 g suklaata (laitoin 70 g valkosuklaata ja 100 g maitosuklaata)
200 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl ruskeaa ruokosokeria
3 munaa
1 1/2 tl vaniljajauhetta
1/2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Koristeluun n. 50 g suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota pehmeä voi ja lisää se suklaasulaan.
Vaahdota sokerit ja munat. Yhdistä vaahto ja suklaaseos. Lisää taikinaan sihdin läpi kuivat  aineet sekä lopuksi maito. Sekoita taikina varovasti sekaisin.
Kaada taikina voideltuun ja (korppu)jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 35 min.
Koristele jäähtynyt kakku, keitä kahvit ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti