10. syyskuuta 2014

Kasvissosekeitto

Aamulehdessä oli tänään juttua ruoan hävikistä. Keskimäärin 20-30 kiloa ruokaa jokaista suomalaista kohden päätyy hukkaan. Aika hurja määrä. Ehkä tästä viisastuneena tarkennan taas hieman omia ruokaostoksiani. Artikkelissa oli myös perusohje kasvissosekeitolle. Hain kasvimaalta erikoisia punajuuriani ( kyllä vain, tänä vuonna siellä on kasvanut ihania raidallisia punajuuria, joiden ulkonäköä ihailin Toukokuussa), paloittelin lisäksi porkkanaa ja laitoin kasvikset kiehumaan kasvisliemeen. Soseutuksen jälkeen mausteeksi suolaa, pippuria ja tuoretta oreganoa, liemeen lisäksi kermaa. 
Aika jännä kontrasti, kun keitto on keltaista, mutta maistuu punajuurelle..


Punajuuret on niin kivan näköisiä, että jätin sitä myös koristeeksi. Tässä lajikkeessa maku on muuten aika mieto.


Lisäksi hain pihalta taas lastin luumuja. Ja niitähän riittää. Vai onko ne luumuja ollenkaan? Työkaveri toi pihastaan hyvin samanlaisia ja sanoi niitä Kriikunoiksi...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti