16. toukokuuta 2014

Pulled Pork

Kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä: pulled pork - aivan mahtava ruoka, ei ihme että siitä on nyt kohistu jo pari vuotta. Tämä jää ehdottomasti ohjelmistoon, seuraavalla kerralla taidan tehdä samalla vaivalla tuplasatsin. Lisäksi tein Coleslaw-salaattia varhaiskaalista ja Pitaleipiä. Toimii! Tätä ei voi kutsua pikaruoaksi, mutta hyvää kannatti todella odottaa.
Pulled Porkin ohje on Maku-lehdestä.

Pulled Pork


1,2 kg porsaan kasleria

1 1/2 dl ruokosokeria
1 1/2 rkl suolaa
1 rkl jauhettua korianteria
2 tl inkivääriä

1 1/2 tl mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen. 
Yhdistä suokosokeri, suola, korianteri, inkivääri ja mustapippuri keskenään.
Hiero mausteseos tasaisesti lihan pintaan. Laita liha uunivuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
Kypsennä 110-asteisessa uunissa 5 1/2–6 1/2 tuntia, kunnes liha on todella mureaa.
Anna lihan vetäytyä jälkilämmössä tunnin ajan.
Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi leikkuulaudalla kahdella haarukalla riipien.
Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen.
Lisää halutessasi lihapalojen joukkoon hieman valmista BBQ-kastiketta.


Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua!

7. toukokuuta 2014

Kasvimaalle

Pinterestistä löytyy ihania inspiraatiokuvia kasvimaalle. Laitoin viime vuonna lavakauluksia ja istutin niihin. Tänä vuonna pitää jo tehdä laajennus. Kuvan kasvimaa on unelma: rehevä, värikäs ja, no, siisti...  Ihan tähän lopputulokseen en vielä viime vuonna päässyt, mutta jos vaikka tänä kesänä edes askeleen lähemmäs.

Kuva: www.bhg.com
Tämän kesän hitiksi on lehdissä povattu lehtikaalia. Pakkohan sitä on sitten kokeilla. Ostin jo pussillisen ja aioin kylvää ne suoraan maahan ilman esikasvatusta. Saa nähdä, onko lopputulos yhtä hieno.. Lehtikaali on monipuolinen, käy myös smoothie:en ja vaikka pakastettavaksi. Hauskaa päästä kokeilemaan!

Kuva: Pinterest
 Tänä vuonna aion myös kasvattaa punajuuria, tuollaista raidallista. Ihan mahtavan värisiä!

Kuva: Pinterest - fr.cuartoderecha.com
Kasvimaalla on tarkoitus kasvattaa myös pillisipulia, persiljaa ja salaattia. Viinisuolaheinä ja ruohosipuli ovat jo aloittaneet kasvunsa edelliseltä vuodelta. Kasvihuoneeseen tulee kirsikkatomaattia, chiliä ja yrttejä. Kasvihuonekurkkukin olisi kiva..
Aiotko sinä kasvattaa jotain parvekkeella tai kasvimaalla?

5. toukokuuta 2014

Ohrarievä

Kuivakaappia siivotessa tuli eteen pussillinen täysjyväohrajauhoja. Ohrarievä on tosi hyvää ja olen aiemminkin leiponut sitä hyvällä menestyksellä. Tuore leipä saa ihan arkisenkin perusjauhelihakeiton uusiin sfääreihin :)
(Ohje Myllyn Paras)

Ohrarievä 
(3 kpl)


5 dl vettä 
50 g hiivaa
1 tl suolaa
5 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikinaksi. Kohota taikina peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 3 pyöreää matalahkoa leipää ja kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele leipiä haarukalla ennen uuniin laittoa. Paista 250 asteiseessa n. 20 minuuttia kauniin ruskeiksi. 
Jos haluat leipiin pehmeän kuoren, pidä niitä leivinliinan alla uunista ottamisen jälkeen.


4. toukokuuta 2014

Sunnuntain urheilut

Jee, tein tänään (toistaiseksi) kevään pisimmän juoksulenkin, 9.3 km! Mahtava fiilis, kun loppukuussa häämöttävä Naisten Kymppi tuntuu todellakin taas saavutettavalta tavoitteelta. Miten se lenkille lähteminen vaan usein tuntuu niin vaikealta, vaikka aina lenkin jälkeen on tyytyväinen olo? Koskaan en ole lenkin jälkeen harmitellut, että tulikin lähdettyä...
Olipa muuten loistava ajoitus, kun kävin lenkillä heti aamupäivällä. Päivällä tuli räntää ja vettä oikein kunnolla.

Kuvat: asics.fi , nike.com ,stadium.fi
Selailin nettikauppoja ja etsiskein uusia treenivaatteita. Voiko urheiluvaatteita oikeastaan olla koskaan liikaa? Ei kai, nytkin tekisi mieli tarvitsisi ostaa vähän täydennysta ja saada piristävää väriä lenkkejä ilahduttamaan. Tykkään tosi paljon noista kuvassa olevista Nike:n urheiluliiveistä.

Mutta nyt on aika tehdä murusille iltapalaa ja alamme taas valmistautua alkavaan viikkoon.
Mukavaa sunnuntai-iltaa teillekin!


2. toukokuuta 2014

Kookos-linssikeitto

Olen tehnyt aiemminkin linssikeittoa ja silloin sain mainion vinkin Sanoin ja kuv(as)in -blogin Jenniltä. Siitä syntyi tämä ohje:

Kookos-linssikeitto


8 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2.5 dl ruskeita pikalinssejä
chiliä (maun mukaan)
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
250 g Wok Mix Thai -pakastekasviksia
suolaa
mustapippuria

Kuumenna vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Pilko porkkanat ja lisää kattilaan. Pilko sipulit ja kuullota ne kevyesti pannulla ennen kattilaan lisäämistä. Anna kypsyä n. 5  minuuttia ja lisää linssit. Lisää mukaan myös pakastekasvikset ja pilkottu chili. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää kookosmaito ja kiehauta keitto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilkoin keiton päälle ruohosipulia, koska sitä näytti jo olevan kasvimaalla tuoreena! Kokeilin myös laittaa keittoon lorauksen sitruunamehua ja se antoi soppaan mukavan säväyksen. Chiliä kannattaa laittaa reilusti, sillä se sopii tähän hyvin. Itselläni on vielä viimevuotisia, oman tuotannon kasvihuonechilejä pakkasessa. Sato oli niin mahtava, että pilkoimme niitä rasiaan ja laitoimme pakkaseen. Se toimi: sekä maku että väri säilyivät ja chilejä on kätevä ottaa tarvittava määrä ruoanlaittoon.